Openingsavond vrijdag 12 november

The Stone Souls – Snow Coats – Marise

Vrijdag 12 november – openingsavond Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Locatie: DRU Poppodium
Zaal open: 20.00 uur
Popmuziek wordt vaak gezien als mannenbolwerk en in de Achterhoek wellicht nog wat sterker. Toch timmeren er flink wat bands aan de weg met aan het roer een sterke frontvrouw. Voor de Openingsavond van Dag van de Achterhoekse Popmuziek hebben we een tof programma samengesteld met drie eerder genoemde bands. Snow Coats met Anouk van der Kemp, Marise met Marise den Bakker en The Stone Souls met Lina Kuipers.
20.30 – 21.00 – The Stone Souls
Gitarist en songwriter Theodor schrijft prachtige liedjes variërend van de Americana van Calexico tot de Stoner Rock van Queens of the Stone Age.
Mix surf- en slidinggitaren met de goudbruine en broeierige stem van Lina en je hebt: The Stone Souls. Americana, Stoner, Garagerock; noem het wat je wilt, maar het is het geluid uit de weilanden van ‘Old-Zevenaar’.
21.30 – 22.15 – Snow Coats
De uit Doetinchem afkomstige indiepopband Snow Coats tekende in juni 2020 een platencontract bij het Engelse label Alcopop Records en kwam met een single die door de Britse media goed werd ontvangen. DORK en CLASH magazine spreken lovende woorden en het nummer met de titel Pool Girl wordt zelfs gedraaid door o.a. Radio X en BBC Radio 1. In 2018 wonnen ze de prijs voor het Beste Album “Take the Weight Off Your Shoulders “ bij 3voor12Gelderland!
22.45 – 23.30 – Marise
Het geluid van een diepe bas, sferische gitaar, dromerige synths, elektronische drums en een warme stem in combinatie met koortjes. Marise maakt Nederlandstalige elektropop. Haar teksten zijn als een dagboek en gaan over de gedachten en gevoelens uit haar dagelijks leven. Ze schrijft over haar onzekerheden, angst, verdriet en de drukte in haar hoofd. Grote inspiratiebronnen van Marise zijn Eefje de Visser, Wende, Bon Iver en RY X.