Spunk Meadow

Genre: Alternatieve Pop / Rock / Punk

Na Niesselt Valley Pop 2011, een lokaal muziekevenement, besluiten 4 buurtgenoten uit Olburgen samen verder te gaan.

Drummer Wolter Kreuzen, toetsenist Joost van Wijk, gitarist Mark Roordink en gitarist/ bassist Mike de Boer vormen samen een groepje met als bandnaam “Sandfield”. De naam is de Engelse vertaling van de straat “Zandweide“, waar alle bandleden op dat moment wonen.

Omdat zingen en gitaarspelen toch lastig is, gaan zij op zoek naar een zanger. Jeroen Beekman wordt door de vriendengroep benaderd met de vraag of hij de leadzang niet eens wil proberen. De eerste sessies bevielen goed waardoor besloten werd door te gaan.

In 2012 is Maurice Tanke (Maus) als laatste bandlid toegetreden. Op zijn 40ste verjaardag van zijn vrouw een basgitaar gekregen en de ultieme gelegenheid aangegrepen om in een band te komen spelen.

Na het compleet worden van de bezetting is toentertijd besloten om onder een andere naam door te gaan: ‘Spunk Meadow’. Een bijpassend logo werd door Maus bedacht en iedereen was enthousiast!

Het muziekmotto van de band is: herkenbaar alternatief. Het zijn vooral nummers waar de bandleden zich goed in kunnen vinden. Het repertoire gaat daarbij van U2, Volbeat, Kaiser Chiefs, ColdPlay tot Snow Patrol, The Ramones en The Toy Dolls.

Een avond ‘Spunk Meadow’ is een energieke avond met herkenbare alternatieve pop, rock en punkcovers!