Raw Flowers

Genre: Rock

Eind november 2013 zaten ze als band voor het eerst in Roy’s Kitchen voor hun debuutplaat. Op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek zitten ze er weer, voor de vijfde keer inmiddels: Raw Flowers. De band neemt op 17 november een nieuwe single op. “Het kriebelt al weer even”, zegt gitarist en songschrijver Paul Diersen. “We hebben vorig jaar september ons tweede album No Time Like the Present uitgebracht en die nummers in totaal zo’n achttien maanden live gespeeld. Op 24 november doen we nog een support show voor de Golden Earring in Arnhem, en daarmee beschouw ik dat hoofdstuk wel zo’n beetje ten einde. We hebben een nieuwe drummer – Benjamin Kip – en we zijn heel hard bezig met nieuw werk. Een dag de studio in voor alvast twee nummers – dat wordt dus een single – is iets waar we allemaal nu ontzettend veel zin in hebben.”
Grote opnameruimte
Het wordt dus de vijfde keer voor Raw Flowers in Roy’s Kitchen, de studio van Roy Klein Entink in Kotten (Winterswijk). Twee albums en twee singles werden er al opgenomen. Waarom daar? “Ik had er al eens opgenomen met Shaking Godspeed. Het mooie is dat er een grote opnameruimte is, zodat je als band alles in één keer tegelijk in kunt spelen. Dat was toen we het eerste album gingen maken met Raw Flowers zeker een argument, want we hadden vijf optredens gedaan en heel weinig budget. Daarnaast is Roy erg fijn om mee te werken. We weten doorgaans heel goed wat we willen, maar als hij met verbetervoorstellen komt, snijden ze altijd hout. Verder is de studio een heerlijke plek in het buitengebied. Je kunt nergens naar toe; alleen naar het steakrestaurant vlakbij. Dat is inmiddels ook al onderdeel van de traditie.”
Koeienstal
Roy’s Kitchen bestaat sinds 2004. “Daarvoor werden er demo’s opgenomen in een omgebouwde koeienstal”, zegt Roy Klein Entink. “Bassist Raymond Grevink van Raw Flowers is daar destijds nog geweest met een band uit Nijmegen. Ook werd de eerste demo van Magic Fish daar opgenomen.”
Het gebrek aan daglicht en de belabberde akoestiek waren doorslaggevende factoren voor het besluit om alles opnieuw op te bouwen. Met een stel vrienden werd de koeienstal gesloopt en in de hens gestoken. Voor de akoestiek van de nieuwe studio werd Bert Stoltenborg (Ipsis Acoustics) benaderd, waarna besloten werd hoe de ruimtes in te delen en te bouwen. De bouw duurde uiteindelijk vier jaar. Tegen de tijd dat de bouw klaar was stond de Amek Hendrix mengtafel van de Beverly Beat Studio in Winterswijk te koop en dat was het buitenkans de studio flink op te waarderen. Er werd een analoge Studer A80 aangeschaft en opgehaald in Zwitserland. Er werden links en rechts wat toffe microfoons op de kop getikt. En zo werd in 2004 het eerste album ‘Lovely Life’ van The Solution opgenomen. Sinds die tijd is er veel geproduceerd en weten ook bands van ver buiten de regio de studio te vinden.
“Ik verheug me erop om weer met Raw Flowers op te nemen en om de nieuwe drummer, die hier in 2005 met Diggeth een album opnam, weer eens te ontmoeten”, zegt Klein Entink. “De voorgaande sessies van Raw Flowers en de nachtelijke taferelen tot in de ochtend waren hilarisch. Ook dit keer zullen we weer eens flink aan de slag gaan en iets bijzonders creëren.”
  • Datum

    17-11-2018

  • Tijd

    Van 10:00 uur tot 00:00 uur

  • Tickets

    Alhoewel de studiodag niet fysiek toegankelijk is wordt er flink nagedacht hoe we de Achterhoekse muziekliefhebbers deze dag via de moderne media mee kunnen laten kijken tijdens de opnames. Stay tuned!