Old Ni-js

Genre: Dialect / Rock / Country

Na een eerste optreden in het jubileumjaar 2000 van Normaal, in het verenigingsgebouw in de Winterswijkse buurtschap Woold, komt het trio Old Ni-js (toen nog met Jan Manschot) jaarlijks in de zomer bij elkaar voor optredens waarbij ze succesnummers spelen uit het repertoire van de bands waar ze in actief zijn (geweest). Normaal en BFT grotendeels maar ook enkele eigen nummers.
Old Ni-js bestaat namelijk uit de generatie muzikanten die in de jaren zestig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop.
Blitz Wending, Puddingh, SSST, Knasters, Boh Foi Toch en Normaal. Op die laatste twee na zijn het namen van bands uit een grijs verleden. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek en professionele geluidsapparatuur eigenlijk nog niet eens bestond.
Tot op de dag van vandaag zijn de heren echter nog altijd volop actief in diverse bands. In 2000 begonnen ze samen Old Ni-js. Eerst als Trio met Jan Manschot ( in memoriam) , Ferdi Jolij en Willem Terhorst.
Aanvankelijk vooral om de gaten in te vullen van de tour-agenda’s van de diverse bands, waarin ze op dat moment speelden. Ze kregen zulke enthousiaste reacties dat ze besloten om het wat structureler aan te pakken. Later kwam er versterking bij in de persoon van Gerard de Braconier, de gitarist van Toontje Lager. De muziek werd completer en er ontstond meer ruimte.
In sept 2017 maakte Gerard plaats voor Jan Kolkman ( oa ex Normaal), die na een korte pauze na 15 jaar Heinoos weer vol enthousiasme aansloot bij zijn oud-collega’s en maakte de boel compleet met Accordeon en mondharmonica.
Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer de eigen nummers van Ferdi & Willem en Jan Manschot ( in memoriam ) van Normaal & Boh Foi Toch.
 • Locatie

  Arriva trein Winterswijk – Zutphen

 • Datum

  16-11-2019

 • Tijd

  9:50 – 10:23

 • Tickets

  Geldig vervoersbewijs