Marieke Ruessink

Genre: Indie Singer Songwriter

Een overladen Paradiso waar aanhangers van HAZE (boeruh! boeruh! boeruh!) riepen om hun band een hart onder de riem te steken en spelen in een dampende Southern rock band. Van het platteland en koeien naar intieme, filmische muziek is het opmerkelijke pad van Marieke Ruessink (Toldijk, 1983).

Toch begon de liefde voor zingen en het schrijven van muziek al in haar jonge jaren en vormde de eerste band zich op de basisschool. De tour met haar latere band HAZE in Zweden met optredens in het mystieke kerkje van Eksjö en de albumrelease in een oude steenfabriek hebben de basis gelegd voor het ontdekken van haar muzikale talenten en ambities.

Waar voorheen het doel soms was om zo hoog mogelijk te zingen met zoveel mogelijk volume (Backcorner Boogie Band) ontwikkelde Ruessink zich naar meer ingetogen vocalen met ruimte voor rust. Een voortzetting van haar carrière in een intieme setting is dan ook niet verwonderlijk.

Na het plotse overlijden van haar vader nam ze een periode afstand om zichzelf opnieuw uit te vinden. Onbewust bleek dit het startpunt van een ommekeer in het maken en benaderen van muziek. Ze leerde piano spelen en in de zachte schemering, vanuit haar huis in de bossen bij Nijmegen, vielen de eerste melodieën in.

Geïnspireerd door muzikanten als Agnes Obel, Sumie en Sheryl Crow werkte Ruessink in 2021 aan haar nieuwe songs met een internationaal team (USA en Spanje) zonder dat ze elkaar ooit fysiek hebben ontmoet. Gedreven door dromen nam ze haar eerste songs zelf op met alleen zang en piano.

Marieke neemt je met haar serene stemgeluid mee, meanderend, van gevoel naar gevoel. In 2022 brengt ze haar songs naar het daglicht, om je te laten dromen met je ogen open.

  • Contact

    Marieke Ruessink
    0628716059