Podium Doesburg

DOESBURG

Band: Boanna Boyne

Tijden: 20:00 – 22:30

Entree: 7,50 euro

Podium Doesburg is het podium van Doesburg met muziek, theater en verhuur van ruimte aan groepen en verenigingen.

Op de Dag van de Achterhoekse Popmuziek presenteert folkband Boanna Boyne bij Podium Doesburg de release van zijn debuutalbum ‘Boanna Boyne’. Na een succesvolle crowdfunding dook de band afgelopen voorjaar de studio in.

Bij Studio Sluuk in Duiven werd werk gemaakt van een lang gekoesterde wens: het vereeuwigen van de eigen nummers. De pagan kunstenares Naomi Cornock maakte het artwork voor het album en liet zich daarbij inspireren door de bandnaam en het mythologische verhaal daarachter.

Boanna Boyne ontstond in 2018, toen enkele muzikanten elkaar vonden bij het maken van traditionele Ierse folkmuziek. Al vanaf dat eerste begin speelt de band behalve traditionals ook eigen repertoire, dat wordt geschreven door meerdere liedjesschrijvers. Omdat die ieder hun eigen inspiratiebronnen hebben, zijn de liedjes van Boanna Boyne heel afwisselend. Ze gaan over onderwerpen als mythologie en liefde.

De band wil zijn publiek meenemen in een muzikaal Iers verhaal. De Ieren zijn meesterverhalenvertellers en Boanna Boyne probeert met zijn muziek een stukje van die Ierse passie over te brengen. Boanna Boyne experimenteert regelmatig met meerstemmige zang, zodat er prachtige harmonieën ontstaan. Die samenzang zorgt er samen met de vele verschillende instrumenten voor dat Boanna Boyne is uitgegroeid tot een breed georiënteerde folkband met oog voor de Ierse traditionals.

  • Adres

    Gasthuisstraat 41
    6981CP, Doesburg

  • Contact

    06-34244543
    pr@podiumdoesburg.nl