FRÉ

Genre: Progressieve Indiepop / Folk

FRÉ verkent in hun muziek de grenzen van conventionele genres. De nieuwsgierigheid van deze Nederlands-Duitse band legt de basis voor een verfrissende, aanstekelijke klank, die de luisteraar raakt en meetrekt. In October verschijnt hun tweede album We Rise (When We Lift Each Other Up) met muziek toegewijd aan familie. De nieuwe composities van songschrijfster
Frederike Berendsen reflecteren op momenten van geluk, verdriet, verlies en vreugde. In de teksten bestudeert ze welke ervaringen, relaties en keuzes haar hebben gemaakt tot de vrouw die ze nu is. Met het doel om met haar muziek verdriet om te zetten in schoonheid, verlies in troost en onbegrip in liefde en acceptatie. Het album werd in het voorjaar opgenomen in Osnabrück, New York City en New Orleans.

FRÉ werd in 2016 tijdens een concerttournee in Toscane opgericht. Sindsdien heeft de band tientallen concerten gespeeld, met internationaal geprezen musici zoals Florian Weber, Ben van Gelder en Becca Stevens samengewerkt en hun muziek live op BBC Radio en bekende festivals, o.a. het Moers Festival 2018, laten horen.

„Frederike’s songs combine the personal and the universal, asking for reflection and appreciation“ – Ben van Gelder

 • Locatie

  Pianohandel Eric Sloot
  Varsseveldseweg 130B
  7003 AA
  Doetinchem

 • DATUM

  16-11-2019

 • Tijd

  15:00 – 16:00

 • Tickets

  Gratis entree!

 • Facebook

  FRÉ

  Klik HIER voor het Facebook evenement