ExxBenT

Genre: Rock int plat

Het zijn stuk voor stuk doorgewinterde rockers die het klappen van de zweep kennen. ,,Sterker nog, sommigen lopen nog altijd met de striemen op hun rug, haha,”, zegt Harry Mol. Nadat hij jarenlang op pad ging met de Oxx Band is er nu een vervolg op deze roemruchte dialectformatie: ExxBenT.

Gitarist Harry Mol, alias von Schmoll , heeft tijdens zijn jarenlange dienstverband bij de Oxx Band alle uithoeken van Oost-Nederland gezien. De band met dialectteksten, die meerdere cd’s heeft uitgebracht, maakte furore met uitbundige optredens: inclusief kettingzagen, vuurspuugshows en strippende dames.

Na een kleine dertig jaar hield de band er echter in 2011 mee op. ,,Maar zoals zo vaak”, zegt Harry Mol, ,,kruipt bij muzikanten het bloed waar het niet gaan kan. Het begon weer te kriebelen.” Ook kwamen er steeds meer reacties van Oxx-fans dat ze een ‘’soortgelijke band’’ missen op de podia.

Daarop begon een speurtocht naar nieuwe muzikanten. ,,En die zijn gevonden”, zegt Harry Mol. Robbert de Herder, alias Bassie, op basgitaar, die eerder met Sixpack op het podium stond. Von Schmoll en Bassie zijn Exxers van het eerste uur! Na wat bandwisselingen kwam Dennis Buitink alias Boekanier als zanger de band versterken Als jongste aanwinst is drummer Ronnie ten Vregelaar, alias Animal aan dit illustere trio toegevoegd. Ronnie speelt naast ExxBenT ook nog in de snoei harde band Endymaeria.

Hele ervaren jongens, met allemaal hetzelfde doel voor ogen: strakke muziek met dialectteksten met veel show en een vleugje ongein.

ExxBenT schrijft en speelt eigen nummers met een AC/DC – FooFighter achtige invalshoek, maar dan in hun eigen dialect. Vandaar ook de slogan: ‘’rockintplat’’ Live zullen nog wel enkele Oxx-klassiekers voorbij komen, maar voor de rest timmeren ze zoveel mogelijk met nieuw werk aan de weg. Het vizier is duidelijk op de toekomst gericht.

 • Locatie

  Treinsessie
  Lijn Zutphen – Winterswijk

 • Datum

  17-11-2018

 • Tijd

  Vertrek: 13:37 uur uit Zutphen
  Aankomst: 14:10 uur in Winterswijk

 • Tickets

  geldig vervoersbewijs