DRU Poppodium

ULFT

Vrijdag 18 november – openingsavond Dag van de Achterhoekse Popmuziek

Op deze avond swing je de pan uit met twee Achterhoekse bands, namelijk ‘Miller & The Tone Machine’ en de ‘Hilltop Howlers.’

Miller & The Tone Machine – Nieuwe muziek, oude zielen. De band combineert jeugdige kracht met muziek klinkend uit de tijd van een aantal generaties terug.

Gewoon lekkere muziek: dat is waar het bij Miller & The Tone Machine om draait. Bluesy soul met een flinke lading Achterhoekse authenticiteit. We zingen over liefdes, drank, onszelf, alles en niks. Basriffs worden afgewisseld met sax solo’s en een simpel soul-gitaartje knipoogt richting de ronkende Hammond. De zingende drummer met zijn rauwe stem completeert het geheel.

Als je goed luistert zul je ook hedendaagse artiesten terughoren. Charles Bradley, Curtis Harding maar ook CCR en The Band zijn grote voorbeelden van Miller & The Tone Machine. Daarnaast zit het hele sixties & seventies arsenaal van blues tot soul tot rock in de genen van de zeven bandleden verankerd.

Op het moment is de band nieuwe nummers aan het schrijven voor de derde EP. We kijken uit om het nieuwe werk uit te brengen en live de wereld in te knallen!

De Hilltop Howlers maken onvervalste rootsmuziek rechtstreeks uit de Achterhoek. De groep met bandleden die eerder van zich lieten horen in bands als Jovink, Automatic Sam, Bloody Honkies en Backcorner Boogie Band mag je muzikaal gezien ergens plaatsen tussen The Black Crowes, Rolling Stones en Lynyrd Skynyrd.

Thuisbasis van de Hilltop Howlers is The Boogie Barn, een repetitie schuur gebouwd uit dikke veldkeien en afgepelde boomstammen, die op een diep verscholen plek in de Achterhoek staat. De nieuwe plaat met Southern Rock & Soul staat voor deze zomer in de planning!

 • Adres

  Hutteweg 24
  7071 BV
  Ulft

 • Contact

  Erik Ramaker

  06-10149516