Café de Boemel

Winterswijk

Welkom bij Café De Boemel,
Ons café is een echte bruine kroeg waar een ieder zich onmiddellijk thuis voelt; jong, oud, alleen of met een groep!

Contra Fools:
WINTERSWIJK – Hoewel Contra Fools al zo’n twee jaar bestaat, is de huidige formatie inmiddels een goed jaar bij elkaar. Deze zomer is er vaak opgetreden. Dit tot genoegen van de bandleden. Contra Fools is: Marijn Beijer toetsen en zang, Heleen Nijweide saxofoon, fluit en zang, Leon Klein Entink gitaar en zang, Leon Geurink drums, Coen Geurink basgitaar en José Faria trompet en percussie. André Broers is reservebassist en doet alleen mee tijdens een optreden als er inval nodig is.

Eigen repertoire
Marijn: “We spelen zoveel mogelijk eigen repertoire. Dat geeft ons de meeste voldoening. Ik bedenk een nummer en samen geven we er dan verder vorm aan tijdens de repetities. We hebben een avondvullend programma met tot nu toe achttien nummers.”

Na een periode van oefenen is er eind vorig jaar voor het eerst opgetreden in Groenlo in Rockcafé Taste. De volle zaal gaf goede feedback. Dat was een stimulans om door te gaan. Er volgden optredens in de Boemel, de Stam, het Bolwerk en het Vuurfestival in Meddo. Tevens werd opgetreden op de wintereditie van het Food Truck Festival, openluchttheater Engbergen, op het Fête de la Musique in Amersfoort, in Doetinchem en bij Schiller in Aalten. Ook speelde ze tijdens de opening van Beachclub MEER.

Veel lol
Leon Geurink: “Een van de leukste optredens tot nu toe was in Weener in Duitsland aan de grens met Winschoten. Het publiek was voor de helft Duits en de andere helft Nederlands. We gingen met een busje. Het bier uit de koelbox was al op toen we nog moesten beginnen. We hebben ons daar kostelijk vermaakt.” Dat Heleen de enige vrouw is, deert haar niet. “Het is altijd gezellig en we hebben veel lol met elkaar.”

Omdat zanger Marijn ook toetsenist is, zoeken ze daar nog iemand voor: “Dan heb ik de handen vrij en kan dan een nog betere zangact neerzetten.” De bandleden zijn tussen de 24 en 39 jaar. Leon Klein Entink: “Binnen een paar jaar hopen we ook eens op de Zwarte Cross te kunnen spelen. Mijn ultieme droom is ooit op het reggaefestival in Rotterdam te staan. Dat zou echt uniek zijn.”

De band treedt binnenkort nog diverse keren op, waaronder op het Food Truck Festival in Bocholt, met het Volksfeest in café de Stam en op Kleintje Koepel in Zieuwent.